ביקרו בדף: 1,144
הפיצה הטובה והטעימה בבאר שבע – וגם הזולה ביותר…איך זה יתכן, או האם זה יתכן בכלל?
שבועת צופה; באר שבע הפכה ללא צל של ספק אימפריית פיצה וכל התותחים הכבדים כולל פיצות טובות מאוד מקוריות
שנולדו כאן – נלחמים על "ליטרת הבשר".
באמת, טעמתי את רובן. ביניהן את הרשתות המובילות ופיצות הגורמה.
אז איך מצליחה פיצה זולה בבאר שבע כל כלך להרים ראש ולהפוך מובילה בתחומה?
הבצק
אמצע הדרך, אמצע העובי, אמצע הפריכות, אמצע האווריריות, ומי שמכיר בצקים איטלקיים, אני
מוכן להישבע בזקן של מוחמד, או של ברלוסקוני
(אם היה לו פעם..), שהבצק שלהם הכי מזכיר לי את הבצקים של
המאפים האיטלקיים, הקלצ'ון, הפיצה, הלחם שום, הג'בטה שאמנם שונים זה מזה, אבל לכולם יש את זה. את הנגיעה הזו של המאפה האיטלקי, השונה מן הבאגט הצרפתי כל כך..
לפיצה האט למשל (למי שאכל בארה"ב) – מה שיש בארץ היווה אכזבה גדולה עבורי לאחר שבחו"ל הייתי מכור לפיצה הזו והבצק הכי מגניב בעולם שלה – יש את העובי, המתיימר להביא עימו פריכות על. לפיצה דומינו יש את הבצק בעובי הסטנדרטי, המקובל בישראל, דומינו הלכו על המיין סטרים, לא לפספס קהל.. פיצה עגבנייה למשל הלכו על הקריספ המגניב והטעים, שעושה לי את זה לאללה, אבל תכלע'ס אחשלי, חסר לי עוד קצת בצק בביס.
פיצה כמעט חינם, פיצרייה בבאר שבע מספקת בצק של נוסחת קסמים.
קח את כל החבר'ה האלה למעלה, צוק אותם לקערה של אופה איטלקי, ערבב היטב והקפץ לתנור.
מה שיתקבל זה פשוט גאוני – לא עבה מדי לא דקה מדי, לא כבדה מדי לא אוורירית מדי, לא חסרה פריגות או קראנצ' (אם תבקשו שיחרכו עבורכם עוד קמעה את הבצק), לא דחוסה, כבדה ומהודקת מדי.
והטעם נפלא, בחיי, פשוט מדהים.
אצלנו הילדים לא משאירים צ'אנס לשולי הפיצה נטולי הגבינה ללכת לאיבוד.
פיצה שילדים אוהבים – פיצה טובה בבאר שבע
ואם במקרה שבעו, אני טורף כל ביס בצק (עם קצת רוטב שום..)
ופפסי קולה או פיוז טי. מ ע ד ן . . .
הרוטב
בואו נודה על האמת, רוטב הפיצה הוא אחת הסכנות הגדולות להתפתחות צרבת.
התחושה הנוראה הזו שגורמת לך להתחרט על האכילה הבולמוסית הזו של יותר משלושה משולשים.
בגל רוטב ניתן לחוש את הקצה הזה של רסק העגבנייה וקופסת השימורים (מכירים את זה?)… זה שמביא את הצרבת בבית לאחר שאשתך הכינה רוטב מדהים לפסטה, שכולם אוהבים.. אבל טעמו חד מאוד ונשאר בבסיס הגרון עוד יממה לאחר מכן.
אז אם נקרא לתופעה הזו סינדרום רוטב הפסטה, אז מה שדופק פיצה טובה זה הרוטב הזה, או ליתר דיוק הסינדרום הזה..
זו אחת הסיבות שאיני אוכל פיצה מספיק כפי שהייתי רוצה, מטעמי זהירות ושרידה..
רוטב טוב לפיצה הוא אחד כזה שלא תרגישו בו את יכין או פרי עמק או פרימור.. ויותר מכך, אם כבר הזכרנו בצקים איטלקיים, אז הבה ניזכר בטעמו של הרוטב האיטלקי שהמאפיין שלו?….. קרוב לטעם העגבנייה מלווה במתיקות עדינה חזקה.
כן, ממש ככה, מתיקות בעדינות חזקה. טעים טעים….טעים..
טוב, אחרי שהרגנו את שני אושיות הפיצה הללו נותר לנו לסכם מרכיב אחד נוסף ואולי הכי חשוב בפיצה.
כזה שמציל כל בצק, כזה שמעדן כל רוטב, כזה שילדים (ובשקט.. גם ההורים..) מתים עליו… הצהובה הזו… גבינה צהובה.. מי לא מת על גבינה צהובה?
ואם כבר בצהובה עסקינן, אז האם יש מותג וסמל ארצישראלי יותר מגבינה עמק? האמ אמ אמ אמ אמא של האמא של הגבינות – או מה?
גבינה צהובה
תהרגו אותי איך הם עשו את זה, אחרי שנים שלא ידעתי מה זהותה של הגבינה הצהובה שאתה מקבל בפיצה..
אחרי שנים שלמדתי שיש כזה דבר גבינה צהובה סינטטית, באחוז כזה או אחוז אחר.. ואחרי ששנים שמחלבת טרה פילסה דרכה והשתלטה עם גבינת הנועם הדי טעימה ודי בריאה שלה לעולם הפיצריות, ושם ריסקה את הייחודיות של מוצגי פיצה רבים – קרה דבר.
למיטב ידיעתי (טל"ח), נכון לשעת כתיבת מאמר זה, לא ידוע לי על פיצה מסחרית סדרתית, "תעשייתית" לכאורה, שעושה שימוש באמא של הגבינות: גבינה צהובה של תנובה, גבינת עמק, האמר של הגבינות הילדים יריחו אותה מקילומטר ויבקשו עוד ועוד מהאמא של הסידן בישראל.
והטעם? טוב כאן באמת מדובר כבר בקפיצת מדרגה..
פיצה
וואלה, תסבירו לי, איך אפשר לדחוס בפיצה החברתית הזו, ב 20 ₪ בלבד, עם כל המרכיבים האלה רק ב 20 ₪ ועוד נותנים בראש….?
אני לא אומר של תמצאו פיצה טובה בבאר שבע.
אני גם לא אומר שאין בשום מצב פיצה גורמה במסעדה, או מרכיבים אנינים אחרים של יביסו פיצה עממית.
אני רוצה להיות הוגן. אבל ראב'ק, בתכלע'ס, קחו את הממוצע, השקל תועלת מול מה שכמעט חינם מספקים? אחשלנו, פיצה כמעט חינם חד משמעית, היום, נותנת בראש בבאר שבע ללא כחל וסרק.
פיצה ב 20 ש"ח – פיצה כמעט חינם בבאר שבע
בתיאבון.